Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett* lisztkeverék kenyerek és péksütemények készítéséhez.
Lisztkeverékünk gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricakeményítő-mentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán.
*30%-kal csökkentett szénhidráttartalom a hagyományos gluténmentes lisztkeverékekhez képest.
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, quinoa liszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), tápióka keményítő, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Elkészítési javaslat:
Recept 6 darab zsemléhez, vagy kiflihez:
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
- 5 g Himalája só
- 390 g langyos víz (minimum 40 fokos)
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Osszuk 6 részre, formázzunk belőle zsemléket, vagy kifliket, majd pihentessük 15 percig. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 50 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint fűszerezhető.
Szénhidrátcsökkentett kenyér recept:
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék
- 5 g Himalája só
- 390 g langyos víz (minimum 40 fokos)
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Formázzunk belőle veknit, majd pihentessük 15 percig. Ezután ejtsünk rajta 3-5 mély bevágást. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük igény szerint. Ízlés szerint fűszerezhető.