A cirokliszt az egészségtudatos konyha egyik meghatározó alapanyaga lehet és nem csak azért, mert gluténmentes.
A cirokliszt egy kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező lisztféleség. Jó energiaforrás poliszacharidokból, fehérjékből és lipidekből, valamint ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz.
A cirok lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz ezért előnyös lehet szervezetünk számára.
Összetevők: cirokliszt
Felhasználása: A gluténmentes étkezésben a cirokliszt tökéletes alapanyag: kitűnő kenyeret, péksüteményteket, süteményeket, pizzákat, palacsintát lehet készíteni vele. Maximum 15-20 %-ban érdemes más lisztekhez adagolni. Íze enyhén édeskés, kesernyés. A vele készült ételek színe sötétebb lesz.
| Átlagos tápérték 100 g termékben |
| Energia | 1569 | kJ |
| 375 | kcal |
| Zsír | 3 | g |
| -amelyből telített zsírsavak | 0,4 | g |
| Szénhidrát | 75 | g |
| -amelyből cukrok | <0,5 | g |
| Rost | 3,2 | g |
| Fehérje | 10 | g |
| Só | <0,01 | g |
Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Származási hely: Magyarország
Nettó tömeg: 500 g
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig